Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pripravte sa na zmenu počasia: Na Slovensko sa valí zo severu, kedy nás zasiahne?

Slovenské ulice pokryje sneh Zobraziť galériu (7)
Slovenské ulice pokryje sneh (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Už sme si túto zimu takmer zvykli na to, že sneh padá len na horách a nižším polohám sa na Slovensku vyhýba. Meteorológovia však prekvapili a ohlasujú príchod chladných dní. Pozrite sa, čo nás čaká tento víkend!

Počasie u nás momentálne ovplyvňuje tlaková níž. Je oblačno až zamračené, na niektorých miestach s výskytom sneženia a v nížinách dážď. Teploty dnes vystúpia 2 až 7 stupňov Celzia, ale od zajtra večer očakávame postupné ochladzovanie.

Pripravte sa na zmenu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na piatok (23. 01. 2015)

Nad centrálnym Stredomorím sa prehĺbi tlaková níž a prinesie prevažne oblačné počasie s rannými hmlami. V noci miestami, cez deň ojedinele očakávame občasný dážď, od cca 1 200 m, na západe krajiny aj nižšie, sneženie. Nočná teplota vystúpi na +5 až 0, denná na +4 až +9 stupňov, na severe miestami okolo +2 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne severný vietor rýchlosťou 2 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Pripravte sa na zmenu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na sobotu (24. 01. 2015)

Naše územie zostane na okraji nízkeho tlaku nad Stredomorím. Zároveň k nám začne prenikať vo vyšších hladinách studený vzduch od severu. V dôsledku toho bude oblačno až zamračené a ráno hmlisto. Na mnohých miestach sa bude vyskytovať sneženie, spočiatku na juhu a východe aj dážď alebo dážď so snehom. Nočná teplota dosiahne +3 až -2 stupne, denná teplota +1 až +5, na severe miestami okolo -1 stupeň Celzia. Severný vietor rýchlosti 3 až 7, miestami v nárazoch okolo 15 m/s (10 až 25, nárazy 55 km/h), môže tvoriť na cestách lokálne snehové jazyky alebo záveje.

Pripravte sa na zmenu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Predpoveď počasia na nedeľu (25. 01. 2015)

Vo vyšších hladinách ovzdušia k nám bude prúdiť od severu vlhký a studený vzduch. Na mnohých miestach Slovenska bude snežiť, na juhovýchode spočiatku môže padať aj dážď so snehom. Očakávame ochladenie s veľkou oblačnosťou až zamračené, veterno a na cestách riziko tvorenia snehových jazykov a závejov. Nočná teplota klesne na -1 až -7 stupňov, denná na -6 až 0 stupňov Celzia.

Pripravte sa na zmenu
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SHMÚ)

Európa hlási nadpriemerné teploty

Uplynulý týždeň padali v Európe ďalšie teplotné rekordy. Najväčšie odchýlky meteorológovia zaznamenali v Rusku. Vyskytli sa však aj miesta s podpriemernými teplotami. Teplotne pod priemerom bol Pyrenejský polostrov, Britské ostrovy a sever Škandinávie. 

Pripravte sa na zmenu
Zobraziť galériu (7)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu