Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Vodičské prehrešky, pri ktorých nechýbal alkohol: Nabúral len 17-ročný mladík

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Thinkstock.com)

ŠTRBA – Bez vodičského oprávnenia a s alkoholom v krvi si sadla za volant 21-ročná Bibiána z Košíc. Mladá žena šoférovala v sobotu 17. januára okolo 21:30 Ford Escort v obci Štrba.

V aute s ňou sedela 15-ročná dievčina. Bibiána však oférovanie nezvládla a keď chcela odbočiť pri miestnom bare, vrazila do zábradlia schodov pred barom aj do objektu, v ktorom sa bar nachádza. Ako ďalej informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, pri nehode sa zranila 15-ročná spolujazdkyňa, ktorá sa zo zranení bude liečiť 14 dní. Škodu na aute vyčíslili na 500 eur a na bare na 200 eur. Bibiáne namerali policajti v dychu 1,79 promile a navyše zistili, že nemá vodičské oprávnenie pre žiadnu skupinu. Mladú ženu stíhajú na slobode za prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Opitý spôsobil nehodu, za volantom ho vystriedal ďalší opilec

Na Strojárskej ulici v Snine sa stala v sobotu 17. januára hodinu po polnoci nehoda, ktorú spôsobil 17-ročný opitý vodič, po nej ho za volantom vystriedal 18-ročný mladík, ktorý však bol tiež opitý. Ako bližšie informovala prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová, vodič Suzuki pri cúvaní zišiel z cesty, narazil do dopravnej značky, následne vrazil do betónového odpadkového koša a z miesta ušiel. Vodiča chceli na Ulici Janka Kráľa v Snine zastaviť policajná hliadka, avšak nerešpektoval znamenia a naďalej unikal.

Zastavil na Študentskej ulici, po vystúpení začal utekať. Policajtom sa napokon podarilo zadržať 18-ročného Patrika, ktorý sedel za volantom Suzuki a spolu s posádkou auta ho predviedli na policajné oddelenie. Z výpovede vyplynulo, že v čase nehody sedel za volantom 17-ročný Igor, ktorý síce vodičský preukaz má, no nedovŕšil 18 rokov a nesedela vedľa neho osoba s potrebným vodičským oprávnením. V krvi mal navyše namerali 1,31 promile alkoholu.

Policajt z Dopravného inšpektorátu v Humennom preto začal trestné stíhanie a obvinil 17-ročného Igora z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Pri nehode obvinený spôsobil škodu 300 eur. Polícia ďalším vyšetrovaním zistila, že po nehode Igora za volantom vystriedal Patrik, pričom ten nerešpektoval pokyny polície a auto nezastavil. Policajti mu namerali 1,77 promile alkoholu v krvi. Aj Patrika obvinili z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu