Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Nesrovnal poslal list do Francúzska: Čo primátorke Paríža napísal?

Ivo Nesrovnal
Ivo Nesrovnal (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal odsúdil teroristické útoky, ktoré sa udiali v uplynulých dňoch vo Francúzsku. Svoju účasť vyjadril aj piatkovým kondolenčným listom primátorke Paríža Anne Hidalgo rovnako ako francúzskemu veľvyslancovi na Slovensku Didierovi Lopinotovi.

"Tá hrozná udalosť, ktorá sa stala, znovu ukázala, aká veľká je ešte stále priepasť medzi niektorými kultúrami a náboženstvami. Európska civilizácia je však postavená na slobode slova a keby sme ju začali obmedzovať, bolo by to obmedzovanie jednej z našich základných civilizačných hodnôt," uviedol Nesrovnal po útoku na redakciu týždenníka Charlie Hebdo, ktorý sa udial v stredu 7. januára.

Svoju podporu a súcit by primátor vyjadril aj rodinám všetkých obetí, ktoré prišli o život pri posledných udalostiach, nielen obetiam útoku na redakciu Charlie Hebdo, ale taktiež rukojemníkom teroristov v ďalších častiach Paríža. "Tento útok na francúzskych občanov je útokom na nás všetkých. Je to zločin spáchaný na zásadné demokratické princípy, ktoré sú základným kameňom slobodnej spoločnosti," doplnil Nesrovnal a podporil aj dnešný celonárodný pochod v Paríži, ktorý má za cieľ vzdať úctu obetiam teroristických útokov vo Francúzsku.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu