Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Plot pri štvorprúdovke do Košíc mal zabrániť prebiehaniu cez cestu: Musia ho zbúrať!

Plot postavili a už ho búrajú Zobraziť galériu (3)
Plot postavili a už ho búrajú (Zdroj: mik)

KOŠICE – Diaľničný privádzač z Prešova do Košíc pri Zelenom dvore je štvorprúdová, frekventovaná komunikácia, na ktorej chodec nemá čo hľadať. Je tu povolená rýchlosť 130 kilometrov za hodinu. Žiaľ, v okolí sú nelegálne chatrče neprispôsobivých občanov, ktorí často cez komunikáciu prebiehajú. Nielenže ohrozujú svoje životy, ale ohrozujú bezpečnosť aj vodičov.

Posledná tragická nehoda sa na tomto úseku stala v septembri, kedy cez cestu prebiehal malý 5-ročný rómsky chlapec. Z lesíka vbehol priamo pod kolesá kamióna a vodič nemal šancu zrážke zabrániť. Chlapec na mieste umrel. Len za posledné 2 roky tu pod kolesami zomreli piati ľudia.

Plot postavili a už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mik)

Národná diaľničná spoločnosť začala tento rizikový úsek riešiť a po poslednej nehode tu v strede diaľničného privádzača dala postaviť plot v dĺžke 2,1 kilometra.

V týchto dňoch však plot začali rozoberať. Nespĺňal totiž normy. Plot mal byť umiestnený presne v strede obojstranného zvodidla a nie pred zvodidlom. Že sa stala chyba, uznáva aj Národná diaľničná spoločnosť, ktorá komunikáciu spravuje: „Oplotenie realizuje zhotoviteľ, ktorý konal mimo rámca zmluvného vzťahu. Národná diaľničná spoločnosť požiadala zhotoviteľa o nápravu bez navýšenia nákladov predmetu zákazky,“ povedal nám hovorca NDS Michal Fúrik.

Plot postavili a už
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: mik)

A kedy začnú opätovne plot stavať ? „O ďalších krokoch a opatreniach sa rozhodne po rokovaní s políciou v najbližších dňoch,“ dodáva M. Fúrik.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu