Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Vojak (24) prežil na cvičisku pri Trebišove peklo: Prešiel ho 12-tonový tank!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

TREBIŠOV – Nešťastne sa skončil bojový výcvik roty na východe Slovenska. Mladého vojaka pri cúvaní zrazil na zem ťažký tank a prešiel ho. 24-ročný muž zázrakom prežil. Pásy obrneného transportéra prešli mužovi po panve, pričom ho zaborili do blata. Vojak leží v trebišovskej nemocnici vo vážnom stave.

Cvičenie prebiehalo ešte v stredu minulý týždeň, vojaci nacvičovali manévrovanie. K incidentu došlo okolo pol šiestej večer. "Nešťastie sa stalo večer. Bola znížená viditeľnosť," povedal jeden z vojakov pre Tv Joj. 

K nešťastnej nehode došlo tak, že vojak stál za tankom, ktorý začal cúvať. Následne ho zrazil, muž spadol a ťažko-tonážny obrnený transportér  ho prešiel. Zázrakom vojaka pásy zatlačili do premočenej zeme, a tak sa nestalo najhoršie.   

Tu sa stal nešťastný incident
Zobraziť galériu (2)
Tu sa stal nešťastný incident  (Zdroj: foto: tv joj)

"Počas výcviku roty došlo na jednom z cvičísk na východnom Slovensku k zraneniu profesionálneho vojaka," potvrdil pre televíziu hovorca Ozbrojených síl Slovenskej republiky major Štefan Zemanovič.

Vojaka okamžite previezli do nemocnice v Trebišove, kde momentálne leží v kritickom stave. Utrpel poranenia spodnej časti tela. Primár nemocnice Igor Babuľák sa vyjadril, že hospitalizácia bola nutná,  vojak má zranenú panvu a jeho stav bol v prvom momente vážny.

K incidentu sa armáda nevyjadruje, nakoľko prebieha vyšetrovanie. K prípadu sa nechce vyjadrovať ani profesionálny vojak. Jeho stav je už stabilizovaný a zo zranení sa lieči.  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu