Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Sudca voči policajtom nekonal viac ako päť rokov: Užívajú si slobodu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Piati policajti mohli skončiť za mrežami, ale pre nečinnosť sudcu si užívajú slobodu.

Sudca totiž nekonal tak dlho, až kým neboli skutky premlčané. Informovala o tom vo večernom spravodajstve televízia Markíza, ktorá navyše zistila, že jedného policajta neskôr opäť zamestnali na ministerstve vnútra.

Policajti z bratislavského dopravného inšpektorátu podľa Markízy kšeftovali s vodičskými preukazmi. Nešlo pritom o jednotlivca, ale o celé oddelenie. Stopla to až ministerská inšpekcia. "Voči piatim policajtom bolo vznesené obvinenie pre pokračujúci trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa v súbehu s falšovaním a pozmeňovaním verejnej listiny," informovala televíziu Markíza Silvia Keratová z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Prokurátor voči všetkým vzniesol obžalobu a tak o ich vine mal definitívne rozhodnúť sudca. Sudca Pavol Dekánek však roky v tejto veci nič neurobil, nikoho nepredvolal a ani nevytýčil pojednávanie. Markíze to potvrdil jeden z obžalovaných policajtov Ladislav Márton, ktorý celému oddeleniu šéfoval.

A tak sa stali z obvinených nevinní. Po piatich rokoch bol skutok premlčaný a vďaka sudcovi teda policajtov nielenže neodsúdili, ale ani len nesúdili.

Keď šéfa oddelenia Ladislava Mártona súd oslobodil, opäť sa vrátil na ministerstvo vnútra. A opäť dostal vedúcu funkciu - tentoraz sa stal riaditeľom dopravy na sekcii hnuteľného a nehnuteľného majetku. Ministerstvo obhajuje svoj postup tým, že policajtov už neriadi a je len civilným zamestnancom.

"Okrem splnenia iných podmienok predložil aj aktuálny odpis z registra trestov, ktorý bol bez záznamu," informovala Keratová. Ako však zdôraznila Markíza, čistý výpis z registra trestov nemá preto, že sa preukázala jeho nevina, ale pre nečinnosť sudcu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu