Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

V prípade H. Malinovej budú znova vypočutí svedkovia

Hedviga Malinová
Hedviga Malinová

BANSKÁ BYSTRICA - Polícia opäť vypočuje svedkov v prípade študentky Hedvigy Malinovej, ktorú vyšetrovatelia podozrievajú z toho, že si vymyslela národnostne motivovaný útok.

Napísal to dnes istý maďarský denník. Dôvodom je výmena vyšetrovateľa v januári, pôvodný totiž ochorel. Na výsluch budú musieť prísť napríklad všetci svedkovia z radov učiteľov nitrianskej univerzity, siedmich Malinovej spolužiakov vyšetrovateľ už vypočul.

Malinová minulý rok vzbudila na Slovensku i v Maďarsku rozruch, keď oznámila, že ju v Nitre zbili dvaja holohlaví muži za to, že hovorila po maďarsky. Budapešť upozorňovala na údajne rastúci počet extrémistických útokov na Slovensku a dávala ich do súvislosti so vstupom SNS do vlády. Slovenská vláda sa bránila a obviňovala Maďarsko zo stupňovania napätia.

Aj keď polícia tvrdí, že Malinová si útok vymyslela, doteraz ju neobvinila z krivej výpovede a zatiaľ zbiera dôkazy. Malinová sa v decembri obrátila na ústavný súd pretože podľa nej polícia a prokuratúra porušila jej ľudské práva.

Chronológia kauzy Hedvigy Malinovej >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu