Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Väčšina predajcov na Pohode pri kontrole colníkov obstála

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA / TRENČÍN - Trenčianski colníci si cez víkend posvietili aj na predajcov na letnom festivale Pohoda. Zamerali sa na kontrolu zákona o používaní elektronickej registračnej pokladnice.

Počas festivalu na trenčianskom letisku colníci skontrolovali takmer dvadsiatku podnikateľov, takmer všetci obstáli a bločky z pokladnice pri kontrolnom nákupe vyhotovili. Dnes o tom informovala hovorkyňa finančnej správy Patrícia Macíková.

Prevádzky na festivale kontrolovali trenčianski colníci v piatok a v sobotu. Zmonitorovali 50 predajných miest a kontrolnými nákupmi preverili 17 obchodníkov. Porušenie zákona zistili v štyroch prípadoch, podnikateľom uložili pokutu dokopy za 960 eur. Aj na Pohode predajcovia porušovali zákon najčastejšie tým, že nevydávali doklad z registračnej pokladnice.

Kontrolná akcia na letnom festivale Pohoda bola súčasťou už avizovaných kontrol na kultúrnych podujatiach. Colníci sa zameriavajú na festivaly, jarmoky či koncerty a počas celého leta preveria takmer 70 akcií, informovala Macíková.

Poriadnu dávku hudby a zábavy si môžete vychutnať aj na Cibula Feste alebo Žákovic Open.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu