Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Po manželke mu ostala len obrúčka

Emil Ringoš (35) našiel v troskách domu Monikinu obrúčku. Zobraziť galériu (6)
Emil Ringoš (35) našiel v troskách domu Monikinu obrúčku.

KROMPACHY - Nájdená zlatá obrúčka milovanej manželky je pre Emila Ringoša (35) obrovským pokladom.

V požiari a detonáciou zničenom dome nezostalo veľa vecí, ktoré by mu pripomínali Moniku († 33) a Lenku († 5). Všetko spálil nemilosrdný oheň. Emil Ringoš sa s manželkou i dcérkou dnes popoludní naposledy rozlúči na cintoríne v Krompachoch.

„Plamene i voda zničili takmer všetko, našli sme len zopár drobností. Svokrovcom zhorelo úplne všetko. Nemáme oblečenie, vybavenie domácnosti, prosto nič. Neveril som, že sa mi podarí nájsť Monikinu zlatú obrúčku,“ zdrvene hovorí Emil Ringoš, ktorého syn Jakubko (9) leží s ťažkými poraneniami v nemocnici. „Už je na tom dobre. Telefonoval som do nemocnice, aby som aspoň takto vedel, ako sa má. Vôbec sa nestíham zastaviť, musím vybaviť množstvo vecí. Na všetko som ostal sám,“ lesknú sa Emilovi oči.

Včera so svojou svokrou Máriou Langovou išli do nemocnice po svokra Jána. Lekári ho už prepustili, no bude to smutný návrat. Nepríde domov, pretože ten zničila detonácia. Emila s rodinou dnes čakajú najťažšie okamihy života - rozlúčia sa s Monikou i Lenkou. Naposledy im dajú zbohom... Na mieste nešťastia horia v sutinách sviečky. Aj včera boli na zhorenisku polícia a plynári. Hľadali ďalšie predmety, ktoré by mohli pomôcť pri vyšetrovaní tragickej udalosti. Došlo k nej v piatok 2. februára popoludní.

MESTO POMÁHA BYTOM I ZBIERKOU

Mesto Krompachy vyhlásilo verejnú zbierku „Jakubko“ na pomoc pozostalým po tragédii. Finančné prostriedky možno zasielať na číslo účtu: 0523366730/0900, variabilný symbol: 020207. „Chceme, aby sa Jakubko po vyzdravení mal kde vrátiť. Preto sme tejto rodine poskytli dvojizbový byt. Čiastočne sme spolu s podnikateľmi z Krompách prispeli aj na zariadenie. Určite nepôjde len o jednorazovú pomoc,“ vyhlásila primátorka Iveta Rušinová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu