Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Najvyšší stupeň povodňovej aktivity má ešte 22 obcí a miest

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

PREŠOV - Hoci záplavy v Prešovskom kraji prepukli vo štvrtok minulý týždeň, k dnešnému dňu platil III. stupeň povodňovej aktivity ešte v 22 obciach a mestách kraja. Starostovia a primátori si ponechali v platnosti II. stupeň povodňovej aktivity v 65 obciach.

Dnes to potvrdil vedúci odboru životného prostredia Okresného úradu v Prešove Miroslav Benko. Dôvodom sú záchranné práce, ktoré musia dokončiť, aby svojich občanov a ich majetky uchránili pred veľkou vodou pri najbližších intenzívnych dažďoch.

Posledná obec, ktorú postihli lokálne záplavy iba v utorok popoludní, bol Tisinec v okrese Stropkov. Krátka prietrž mračien tu poškodila cestu I. triedy, mostíky, zaplavila pozemky a zanechala za sebou bahno a polámané konáre. Obyvatelia mali aj dnes plné ruky práce s upratovaním.

Starosta obce Pečovská Nová Ves v okrese Sabinov v utorok síce odvolal III. stupeň povodňovej aktivity, ale nemá vyriešený problém so zosuvom kopca. Situácia je kritická pre rodinu so šiestimi deťmi, ktorá sa od štvrtka minulého týždňa z bezpečnostných dôvodov nemôže vrátiť do svojho príbytku. Zatiaľ sa uchýlili u rodičov. Starosta Jaroslav Baňas uviedol, že napriek opornému múru, ktorý tu postavili, celkom zabrániť zosuvu nedokážu. Mimoriadny stav tu trvá od roku 2010.

Hasiči dnes pomáhali pri čerpaní zaplavených studní. Volali ich do okresu Sabinov a Stará Ľubovňa. Nové prípady lokálnych záplav nezaznamenali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu