Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vlámania v Michalovciach: Obvinili 10 ľudí z miestnej osady!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miro Vacula)

BRATISLAVA/ KOŠICE - Michalovskí policajti objasnili 19 vlámaní, obvineniu čelí 10 osôb. Ako ďalej informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová, páchateľov vlámaní, ktoré sa stali od polovice decembra 2013 do polovice februára na rôznych miestach v Michalovciach, odhalili michalovskí policajti v týchto dňoch. Vlámali sa do rôznych objektov, skladov a garáží.

"Ide o 10 osôb z miestnej osady vo veku od 15 do 33 rokov, ktorým bola preukázaná trestná činnosť v 19 prípadoch a čelia obvineniu z prečinu krádeže, pričom v štyroch prípadoch išlo o pokus," uviedla Mésarová. 

Obvinení podľa košickej policajnej hovorkyne kradli rôzne veci zo železa, elektrické káble, predlžovačky, zváracie prístroje, transformátory, gola kľúče a iné veci, ktoré sa dali rozobrať a speňažiť v zberných surovinách. Poškodeným majiteľom spôsobili celkovú škodu približne 10-tisíc eur.

Z obvinenej desiatky sa na väčšine prípadov podieľali štyria, a to 30-ročná žena, 24-ročný muž a dvaja mladiství vo veku 16 a 17 rokov. Na troch z nich, ženu a dvoch mladistvých, spracovala polícia podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby. 

Ďalší 24-ročný obvinený, u ktorého boli tiež dôvody väzby, bol na základe príkazu sudcu eskortovaný do Ústavu na výkon trestu odňatia slobody do Košíc, kde mal nastúpiť v januári tohto roka v inej trestnej veci. Ostatní páchatelia krádeží sú stíhaní na slobode. Všetci obvinení boli v minulosti súdne trestaní a dvaja sú aktuálne v podmienke. 

Za vlámania im hrozí až dvojročné väzenie a v niektorých prípadoch až tri roky za mrežami. V prípade mladistvých sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu