Pondelok3. jún 2024, meniny má Karolína, Kevin, zajtra Lenka

Fruniho majetok nikto nezaistil

Vladimír Fruni
Vladimír Fruni

BRATISLAVA - Majetok šéfov nebankoviek Vladimíra Fruniho a Františka Matíka, ktorých Špeciálny súd poslal do basy na 11,5 roka za podvod, dodnes nie je zaistený.

A to aj napriek tomu, že súd ešte vlani v máji vydal predbežné rozhodnutie o zaistení majetku bývalých konateľov BMG Invest a Horizont Slovakia. Vykonať ho podľa súdu mal Krajský úrad v Košiciach. Dodnes sa tak podľa našich informácií nestalo.

„Zaistenie súkromného majetku nie je v kompetencii krajského úradu. Otázku, kto má zaistiť majetok, musí vyriešiť Špeciálny súd,“ reagoval včera hovorca rezortu vnútra Erik Tomáš. Fruni i Matík, ktorý je na úteku, tak mohli s majetkom voľne disponovať prostredníctvom svojich príbuzných.

Fruni na Slovensku vlastnil rodinný dom v luxusnej štvrti Košíc. V Chorvátsku mu pri jeho zatknutí v roku 2002 zaistili vilu na Makarskej, jachtu, rýchločln a automobily toyota a volvo. Matík, ktorý sa dodnes zdržiava na neznámom mieste, vlastnil obrovskú farmu s výbehmi pre danieliu zver, tenisovými kurtmi, reštaurácie i ďalšie nehnuteľnosti vo Varhaňovciach a Bretejovciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu