Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Adamko (10) doplatil na šialenú jazdu policajta: Ako Milana (45) potrestajú?

Adamko skončil po zrážke v nemocnici Zobraziť galériu (6)
Adamko skončil po zrážke v nemocnici (Zdroj: Polícia, FB)

BANSKÁ BYSTRICA - Muž, ktorý sa má riadiť mottom "Pomáhať a chrániť" a svojím správaním ísť príkladom verejnosti, sklamal na plnej čiare. Milan (45) z Obvodného oddelenia Policajného zboru v Brezne v nedeľu riadne podgurážený sadol za volant a v obci Heľpa spôsobil nehodu, pri ktorej sa zranil aj len 10-ročný Adamko. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia vnútra a je viac ako pravdepodobné, že v službách polície skončí. Čo všetko mu ešte za šialenú jazdu hrozí?

K nehode došlo ešte v nedeľu popoludní v obci Heľpa. Policajt Milan z Pohorelej tam po tom, čo sa posilnil niekoľkými pohárikmi chľastu a hneď na to sadol za volant, vyletel s autom do protismeru a zrazil sa s Renaultom Thalia, v ktorom sedel malý Adamko s otcom Marekom. Chlapčeka záchranári ihneď previezli do nemocnice, otec Marek našťastie vyviazol bez škrabanca.

Adamko (10) doplatil na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Polícia, FB)

Adamko pri hrozivo vyzerajúcej nehode utrpel otras mozgu a poranenie sleziny. Momentálne leží v detskej fakultnej nemocnici v Banskej Bystrici a jeho stav je stabilizovaný. Policajtovi, ktorý z ničoho nič skrížil cestu mladej rodinke, kolegovia namerali v dychu až 2,38 promile alkoholu. Putoval do policajnej cely, odkiaľ ho neskôr previezli do nemocnice, pretože sa sťažoval na bolesti hlavy.

V banskobystrickej nemocnici ho hospitalizovali so zranením v oblasti krčnej chrbtice. Avšak hneď, ako ho prepustia, bude čeliť trestnému stíhaniu. "V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky," uviedla hovorkyňa ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová. V prípade, že policajtovi vinu dokážu, hrozí mu až jeden rok za mrežami. Navyše je veľmi pravdepodobné, že príde aj o miesto v policajnom zbore. "Nadriadený policajta už spracováva návrh na jeho prepustenie so služobného pomeru," dodala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

V tomto Renaulte sedel Adamko s otcom Marekom.
Zobraziť galériu (6)
V tomto Renaulte sedel Adamko s otcom Marekom.  (Zdroj: Polícia, FB)

V dedine, kde policajt býva s rodinou, sú incidentom šokovaní. Podľa susedov bol bezproblémovým človekom a v polícii slúžil už dve desaťročia. Prípad prešetruje aj inšpekcia ministerstva vnútra.

Náraz bol tak silný, že policajtovi v Renaulte vystrelilo oba airbagy.
Zobraziť galériu (6)
Náraz bol tak silný, že policajtovi v Renaulte vystrelilo oba airbagy.  (Zdroj: polícia)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu