Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Králik sa bude opäť uchádzať o funkciu predsedu Špeciálneho súdu

Igor Králik
Igor Králik

BRATISLAVA/PEZINOK - Súčasný predseda Špeciálneho súdu (ŠS) v Pezinku Igor Králik sa bude uchádzať o šéfovské kreslo aj v novom výberovom konaní, ktoré by sa malo uskutočniť v stredu, 17. januára.

Agentúru SITA o tom informovala hovorkyňa ŠS Katarína Kudjáková. Okrem neho sa do výberového konania prihlásili ďalší traja sudcovia Špeciálneho súdu, a to Vladimír Peteja, Michal Truban a Zdenka Cabanová. I. Králik už v decembri 2006 jedno výberové konanie na predsedu ŠS vyhral, minister spravodlivosti Štefan Harabin ho však do funkcie nevymenoval.

Dôvodom bolo, že ďalší dvaja úspešní uchádzači o funkciu predsedu ŠS - Michal Truban a Oldřich Kozlík sa vzdali nominácie v prospech Králika. Harabin si mohol predsedu vybrať z prvých troch uchádzačov. Podľa ministra došlo k "zvláštnej právnej situácii" a v záujme transparentnosti je prospešnejšie, keď sa uskutoční nové výberové konanie. Ako uviedol pre agentúru SITA hovorca ministerstva spravodlivosti Michal Jurči, "minister spravodlivosti mal v zmysle zákona právo vyhlásiť nové výberové konanie a využil túto právomoc."
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu