Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zhorený Kotlebov Hummer: Stojí za tým tajná služba?

Kotleba autom jazdil na svoje akcie Zobraziť galériu (3)
Kotleba autom jazdil na svoje akcie (Zdroj: SITA, Facebook)

BANSKÁ BYSTRICA – V piatok po vymenovaní Mariana Kotlebu za nového župana Banskobystrického kraja, vyhorelo jeho spolupracovníkovi Miroslavovi Beličkovi vozidlo Hummer. Okamžite sa vynorili špekulácie, kto stojí za týmto podpálením. V reakcii pre médiá povedal Belička, že je to čin politického teroru a môžu za tým stáť tajné služby.

V noci z piatka na sobotu zhorel známy luxusný Hummer, na ktorom sa vozil Marian Kotleba. Auto bolo úmyselne podpálené a po páchateľoch teraz pátra polícia. Možného vinníka vidí však Miroslav Belička v tajných spravodajských službách.

"Jednoznačne vidím súvislosť s tým, že pán Marian Kotleba sa len pred pár hodinami stal predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja," povedal Miroslav Belička.

Zhorený Kotlebov Hummer: Stojí
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: KR PZ B. Bystrica)

Hummer vyhorel asi dvadsať minút po pol noci pred panelákom na Javorovej ulici, kde býva pravá ruka Kotlebu. Auto niekto podpálil pri ľavom kolese, odkiaľ sa oheň rozšíril do celého interiéru. Tento čin chápu ako akt policajného teroru, no nemajú v pláne zľaknúť sa.

Toto zostalo z luxusného vozidla
Zobraziť galériu (3)
Toto zostalo z luxusného vozidla  (Zdroj: KR PZ B. Bystrica)

"Je verejným tajomstvom, dokonca aj niektorí účastníci, ktorí to majú na starosti, sa chvália tým, že pán Kotleba a ja sme podchytení a že na náš monitoring sú vynakladané prostriedky aj z Európskej únie a monitorujú nás 24 hodín. Takže, predpokladám, že tento akt politického teroru urobili buď tajné služby, buď mu asistovali alebo sa mu mlčky prizerali," dodal Belička.

O tom, že to myslia vážne, svedčí aj odmena, ktorú vypísali za dolapenie páchateľa. Kotlebovci ponúkajú až 5-tisíc eur tomu, kto ponúkne informácie vedúce k páchateľom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu