Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Slovensko potrápia tuhé mrazy: Nočné teploty padnú až na -16 stupňov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Bez rukavíc a čapice už ani na krok! Po silnom vetri a snežení Slovensko od polovice týždňa potrápia aj prvé naozaj tuhé mrazy. Na horách môže podľa meteorológov ortuť teplomera klesnúť až na -16 stupňov, na iných miestach na -9.

pondelok sa zobudíme do zamračeného a na severe aj zasneženého rána. Na ostatných miestach zasneží len ojedinele a v nížinách môžeme očakávať dážď. Počas dňa bude pršať na väčšine územia, snehu sa potešia len na územiach položených od 900 metrov vyššie. V noci sa bude teplota pohybovať medzi -2 až -7 stupňami, na západe okolo nuly. Cez deň sa vyšplhá na 2 až 7 stupňov. Slovenský hydrometeorologický ústav tiež vydal výstrahu pred silným vetrom na celom území, pre sever platí druhý stupeň.

Slovensko potrápia tuhé mrazy:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

V noci na utorok bude pretrvávať veľká oblačnosť a na severe miestami zaprší, inde sa vyskytnú zrážky len ojedinele. Cez deň bude polooblačno až oblačno s ojedinelými slabými prehánkami, na horách snehovými. Noc bude pomerne chladná, medzi 5 a 0 stupňami, na severe môže teplota klesnúť na -2. Denné teploty sa vyšplhajú na 3 až 8 stupňov, na severe a východe okolo 1 stupňa.

Počas stredy sa stred mohutnej tlakovej výše presunie cez východné Slovensko na Ukrajinu. Na väčšine územia sa vyjasní, no poriadne prituhne. V noci teploty klesnú na -3 až -9 stupňov a počas dňa na -2 až 4 stupne. V horských kotlinách a dolinách môže ortuť teplomera klesnúť až na mrazivých -10 až -16 stupňov.

Vo štvrtok k nám  bude vo vyšších vrstvách ovzdušia prúdiť teplý vzduch od severozápadu. Nočné teploty sa však naďalej budú udržiavať pod nulou. Bude jasno až polojasno, v nižších polohách miestami zamračené a hmlisto. Denná teplota sa bude pohybovať medzi 0 až 5 stupňami, pri hmlistom počasí okolo -2 stupňov. V noci klesne na -3 až -9 stupňov.

piatok sa počasie výrazne nezmení. Bude naďalej jasno až polojasno, v nižších polohách mierne zamračené a hmlisto. Počas dňa sa teploty vyšplhajú na 0 až 6 stupňov, v noci klesnú na -3 až -9 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu