Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Počasie robí problémy kamiónom: Husté sneženie, uzavreté Donovaly

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Počasie v noci začalo na viacerých cestných úsekoch komplikovať dopravu, problémy mali najmä kamióny. Už polhodinu po polnoci polícia pre husté sneženie uzavrela pre nákladnú dopravu nad 10 metrov horský priechod Donovaly.

Po necelej hodine už neboli pre kamióny prejazdné ani horské priechody Kremnické Bane a Veľké Pole, aj tam to spôsobilo husté sneženie. Na rýchlostnej ceste R1 za Novou Baňou v smere na Nitru mal jeden kamión o 0:45 nehodu, pravdepodobne narazil do zvodidiel. Na tomto úseku bol neprejazdný jeden jazdný pruh.

Ďalšie problémy polícia avizovala nadránom z cesty 1/64 z Nitrianskeho Pravna smerom na Kľak. Na tomto úseku sa o 5:45 za Kľačnom v stúpaní skrížil maďarský kamión, ktorý sa oprel o zvodidlá. Vozidlo zablokovalo jeden jazdný pruh, na ceste je ujazdený sneh.

Polícia upozorňuje vodičov v Prešovskom okrese, že Chmeľovský kopec, cez ktorý vedie cesta 1/73, je pre šmýkajúce sa kamióny ťažko prejazdný. Na vozovke je kašovitý sneh a šmýka sa. Podobne celkom neprejazdný je úsek cesty 1/73 cez Štiavnicky kopec, ktorý je medzi Svidníkom a Giraltovcami. Spôsobili to šmýkajúce sa kamióny, cestári sa snažia situáciu zlepšiť.

V Prešovskom kraji už evidujú niekoľko dopravných nehôd. Jedna sa stala aj v Prešove na Rusínskej ulici. Cesta III. triedy medzi obcami Víťaz a Široké je neprejazdná pre haváriu niekoľkých vozidiel a kamióna, ďalšia nehoda je pred obcou Tuhrina.

Policajti z Prešovského kraja upozorňujú na skrížený kamión na ceste I/18 medzi Strážskym a Vranovom. Premávku regulujú v jednom jazdnom pruhu, vytvárajú sa tam kolóny.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu