Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Počasie zvestuje príchod zimy: Slovensko sa ponorí do hmly a prituhne!

Meteorológovia varujú pred hmlou na celom území Zobraziť galériu (3)
Meteorológovia varujú pred hmlou na celom území (Zdroj: SITA, SHMÚ)

BRATISLAVA – Zasneží nám Tatry? Na to, aby sme nasledujúci týždeň začali bez ujmy, sa budú musieť najmä vodiči vyzbrojiť pevnými nervami, ale aj veľkou opatrnosťou. Meteorológovia totiž varujú pre hustou hmlou, do ktorej sa v pondelok ponorí úplne celé Slovensko. Hmlisté počasie v polovici týždňa vystrieda dážď a na horách sa budú možno tešiť aj zo snehovej prikrývky.

pondelok ráno by sa malo celé naše územie ponoriť do hmly. Slovenský hydrometeorologický ústav v tejto súvislosti vydal výstrahu prvého stupňa. Dohľadnosť sa zníži na 100 až 300 metrov, na čo by sa mali pripraviť najmä vodiči. Popoludní by mala hmla opadnúť a bude prevládať iba nízka oblačnosť. Počas dňa sa teploty vyšplhajú na 7 až 12 stupňov, v noci klesnú na 2 až 6 stupňov. Pofukovať by mal slabý juhovýchodný vietor.

Počasie zvestuje príchod zimy:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SHMÚ)

utorok sa bude Slovensko nachádzať v teplom vzduchu na prednej strane brázdy nízkeho tlaku nad západnou Európou. Ráno a dopoludnia môže byť opäť hmlisto a zo zamračenej oblohy môže aj spŕchnuť. Na večer bude oblačnosť pribúdať a v noci mierne prituhne. Denné teploty sa budú pohybovať od 7 do 12 stupňov, nočné od 4 až do -1. Na juhozápade bude fúkať silnejší vietor, ktorý môže v nárazoch dosiahnuť až 13 m/s (45 km/h).

Streda sa bude niesť v duchu typického „predzimného“ počasia. Od juhozápadu bude postupne oblačno až zamračené, miestami dážď a od 1500 metrov sa môže vyskytnúť sneženie. Väčšia pravdepodobnosť zrážok bude na juhu. Cez deň vystúpi teplota na 6 až 11 stupňov, v noci klesne na 6 až 1. Fúkať bude juhovýchodný až južný vietor do 5 m/s.

Vo štvrtok sa bude nad vnútrozemím Európy udržiavať rozsiahla oblasť nízkeho vzduchu, ktorá prinesie oblačnú až zamračené oblohu. Miestami môže zapršať a snežiť by mohlo už od 1300 metrov. Denná teplota sa bude rovnako ako vo štvrtok pohybovať medzi 6 až 11 stupňami, nočná medzi 6 a 0.

piatok bude do našej oblasti prúdiť teplý a vlhký vzduch od stredozemného mora. Oblačnosť bude premenlivá, prevažne veľká a na viacerých miestach môžeme očakávať dážď alebo prehánky, od 1500 metrov sneženie. Cez deň sa teploty vyšplhajú na 7 až 13 stupňov, v noci klesnú na 7 až 2.

Počas nasledujúceho víkendu sa počasie výrazne nezmení. V sobotu bude od juhu do strednej Európy zasahovať oblasť nízkeho vzduchu, bude zamračené a na mnohých miestach bude pršať. Na hrebeňoch Tatier by mohlo aj snežiť. Denná teplota bude medzi 6 až 12 stupňami, nočná medzi 6 a 12.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu