Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Lipšic našiel ďalší pochybný biznis pre J&T: 23 miliónov vďaka Smeru!

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Šéf NOVA Daniel Lipšic sa dnes opäť pustil do vlády Roberta Fica, ktorú kritizuje za dohadzovanie miliónov finančným žralokom. Tentokrát to podľa neho bolo cez skrytú novelu, vďaka ktorej sa mal zrealizovať obchod prostredníctvom daňových úľav a zarobiť na tom mali J&T a EPH Petra Kellnera.

Parlament schválil novelu v zrýchlenom konaní. Zdanlivo s ničím nesúvisiaca zmena zákona o dani z príjmov, ktorá vstúpila do platnosti od 1. júla, mala na daňových zrážkach obrať občanov o veľké peniaze. Tento proces sa realizoval pod rúškom tajomstva.

"Za touto zložitou formuláciou sa skrýval dobrý obchod. Ako bežným ľuďom zobrať 23 miliónov eur na zrážkovej dani a posunúť ich finančným žralokom, ktorí už mali pripravenú transakciu v rámci SPP," povedal Lipšic. Zdôraznil, že novelu nikto nepripomienkoval, neboli vyčíslené jej vplyvy a ani dopady.

Kritika smerovala aj na transakciu ohľadom SPP, keďže SMER sa snažil celú spoločnosť dostať do vlastných rúk.  "Nielenže sa pri tomto biznise zbavili zadlženej stratovej časti SPP, teda obchodu s plynom, ale ešte aj ušetrili na daniach,“ dodal podpredseda hnutia Marcel Klimek.

Daniel Lipšic chcel takto obviniť vládu z korupcie a klientelizmu, podľa ktorej prichádzajú daňoví poplatníci o obrovské sumy peňazí.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu