Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Smrť Sláva (†15) výstrahou pre mládež: Podľa pitvy toho vypil extrémne veľa!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: presstv.ir)

LENDAK - Rodina je v šoku! Smrť len 15-ročného chlapca v sobotu otriasla celým Lendakom. Slávo po bujarej oslave s rodinou zaľahol do postele a na druhý deň sa už neprebudil. Podľa tety v osudný deň nevypil také množstvo alkoholu, ktoré by mohlo byť smrteľné. Pitva však odhalila šokujúcu pravdu.

Po nedeľnej tragédii sa rodina i lekári domnievali, že sa chlapec po preflámovanej noci zrejme v spánku zadusil vlastnými zvratkami, alebo mu zlyhalo srdce. Výsledky pitvy ich však šokovali. "Pitva preukázala, že smrť nastala v dôsledku otravy alkoholom," povedala pre Topky prešovská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Podľa našich informácií tínedžerovi po smrti namerali až 2,8 promile alkoholu v krvi, čo by sa v jeho prípade mohlo rovnať necelému pol litru tvrdého. Smutný prípad z Lendaku by mohol slúžiť ako výstraha pre mládež, ktorá bez rozmyslu siaha po poháriku čoraz častejšie. Nebezpečenstvo otravy alkoholu je pritom u nich oveľa väčšie ako u dospelého človeka.

Slávo v sobotu večer popíjal spolu s príbuznými a neskoro v noci sa uložil spať.  Ráno ho mŕtveho našla v posteli teta a okamžite zavolala pomoc. Bolo už však neskoro, tíndžerovi nebolo pomoci a lekár len skonštatoval smrť. "Cudzie zavinenie bolo predbežne vylúčené," uviedla vtedy Migaľová s tým, že vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin usmrtenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu