Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V Bratislave sa začína jesenná deratizácia

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Hlavné mesto spolu s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava upozorňujú občanov na pravidelnú preventívnu celoplošnú deratizáciu na území celého Bratislavského kraja.

Tohtoročná jesenná deratizácia bude prebiehať od utorka 1. októbra do piatka 15. novembra a týka sa všetkých miest, obcí, ako aj fyzických a právnických osôb v kraji. V prípade hlavného mesta sa táto povinnosť vzťahuje aj na všetkých 17 mestských častí. Dnes o tom informovala vedúca referátu mediálnej komunikácie hlavného mesta Daniela Rodinová.

"Cieľom deratizácie je znižovať počet nebezpečných hlodavcových škodcov, ako sú potkany a myši, ktoré sa rýchlo premnožujú a môžu byť prenášačmi viacerých ochorení zvierat či ľudí," informovala Rodinová. Mestá a obce majú podľa nej zo zákona povinnosť deratizovať v objektoch a na verejných priestranstvách, ktoré sú ich majetkom alebo ich spravujú.

Podnikatelia a právnické osoby majú deratizovať v ich alebo nimi spravovaných objektoch, v priestoroch určených na podnikanie a bývanie, v školských, zdravotníckych, športovo-rekreačných či telovýchovných zariadeniach, v zariadeniach sociálnych služieb, v skladoch a na skládkach odpadov či v kanalizačných a kolektorových rozvodoch.

Pri fyzických osobách sa deratizácia týka pivničných a prízemných priestorov bytových alebo rodinných domov, ako aj pozemkov a objektov využívaných na chov hospodárskych zvierat. Deratizuje sa najmenej dva razy ročne.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu