Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rezešovej matka to počas procesu prepískla: Kvôli tomuto ju musela napomenúť sudkyňa!

Rezešovú na súde podporuje matka Zobraziť galériu (3)
Rezešovú na súde podporuje matka (Zdroj: David Duducz)

BUDAPEŠŤ - Vo štvrtok pokračoval druhým dňom megaproces s Evou Varholíkovou-Rezešovou obvinenou z tragickej nehody, pri ktorej zahynuli štyria ľudia. Pojednávania sa zúčastnila aj jej matka, ktorá svojím správaním natoľko rozčúlila sudkyňu, že ju musela napomenúť.

Na včerajšom súdnom pojednávaní si sudkyňa vypočula výpovede ďalších svedkov i policajtov, ktorí prípad obvinenej Slovenky vyšetrujú. Varholíková, očividne fyzicky aj psychicky poznačená procesom, hľadala útechu v očiach svojej švagrinej Evy Rezešovej-Džodlovej a mamy Evy. Práve tá prejavovala podporu až tak veľmi, že musela byť napomenutá. Eva Rezešová staršia sa na dcéru stále usmievala a mávala jej, načo ju sudkyňa upozornila, že tým porušuje poriadok v súdnej sieni. Džodlová sa naopak akýchkoľvek emocionálnych prejavov zdržala. Bolo však zjavné, že pohľad na spútanú švagrinú ju takmer rozplakal.

Rezešovej matka to počas
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR)

Varholíková je obvinená z trestného činu spôsobenia dopravnej nehody pod vplyvom alkoholu s následkom smrti štyroch osôb a taktiež z trestného činu ohrozovania cestnej premávky. Jej právny zástupca včera vyrukoval s tromfom, ktorý by ju mohol zbaviť jedného z obvinení a zmierniť tak výšku trestu. Súd oboznámil s novým znaleckým posudkom vytvoreným na základe záberov z videokamery na diaľnici, ktorý má dokazovať, že obvinená posádku fiata neohrozovala. Ďalšie pojednávanie sa uskutoční 3. septembra.

Varholíková naďalej zostáva vo väzbe, keďže žiadosť jej advokáta o určenie kaucie a umiestnenie do domácej väzby sudkyňa zamietla. Podľa maďarského denníka Blikk rodina obvinenej jej hľadá v Budapešti luxusný podnájom a plánuje podať ďalšie žiadosti o umožnenie domácej väzby.

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu