Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Zraneného vojaka navštívil aj prezident: Komunikuje a teší sa domov

Ivan Gašparovič
Ivan Gašparovič (Zdroj: SITA)

RUŽOMBEROK – Prezident SR Ivan Gašparovič podvečer navštívil vojaka Martina, ktorý je hospitalizovaný v Ústrednej vojenskej nemocnici SNP-FN v Ružomberku po útoku v afganskom Kandaháre.

„Chcel som sa informovať u ošetrujúcich lekárov a riaditeľa, ako to vyzerá s jeho zdravotným stavom. Zároveň som sa s vojakom Martinom rozprával o tom ako sa cíti a vidí svoju perspektívu. V rozhovore sme sa vrátili aj k osudnej udalosti,“ priblížil Ivan Gašparovič.

„Som úprimne rád, že jeho stav je oveľa lepší, ako som si predstavoval. Martin komunikuje a teší sa na skorý odchod z nemocnice. Podľa vyjadrenia ošetrujúcich lekárov by mal ísť o chvíľu na rehabilitáciu do Kováčovej. To znamená, že jeho liečba je naozaj veľmi účinná,“ pokračoval.

Prezident sa stretol aj s vedením nemocnice. „Hovorili sme o perspektíve nemocnice, o tom, čo by potrebovali zlepšiť, prípadne legislatívne upraviť,“ povedal o ďalšom rozmere návštevy.

Zlepšovanie stavu vojaka potvrdil aj riaditeľ nemocnice Jozef Ježík. „Určite sa zotavuje rýchlejšie ako sme si ešte pred týždňom všetci mysleli. V dohľadnom čase približne dvoch týždňov zrejme bude nasledovať prvého vojaka, ktorý už našu nemocnicu opustil a nastúpi na liečbu do Národného rehabilitačného centra v Kováčovej.“

Útok na slovenských vojakov na vojenskej základni v Kandaháre sa stal v júli. Vojak afganskej armády zastrelil jedného Slováka a dvoch vážne zranil. Vojak Martin je v súčasnosti hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu