Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Ranná dráma na Dunaji: Do rieky uniká ropa z nákladnej lode!

Hasiči sa snažia zabrániť úniku ďalšej ropy Zobraziť galériu (2)
Hasiči sa snažia zabrániť úniku ďalšej ropy (Zdroj: HaZZ)

BRATISLAVA – Na Dunaji v prístave v bratislavskom Vlčom hrdle momentálne zasahuje niekoľko hasičov, ktorí sa snažia dostať pod kontrolu únik ropy z nákladnej lode. Do tej mala ráno z neznámych dôvodov začať prenikať voda a prvé informácie hovorili o tom, že sa potápa.

Informácie o tom, že loď sa potápa, vyvrátil veliteľ Hasičského a záchranného útvar v Bratislave Marián Bugár, podľa ktorého je loď riadne ukotvená a prienik vody do strojovne sa krátko pred 9:30 podarilo zastaviť. Do Dunaja však z lode stále uniká ropa. „V súčasnosti sme nasadili sorpčné hady, ktoré by mali zastaviť unikajúcu ropu,“ povedal nám.

Incident bol ohlásený krátko po 8. hodine. Na mieste udalosti zasahujú príslušníci Hasičského a záchranného útvaru hl. mesta SR Bratislavy. Nasadených je sedem kusov hasičskej techniky a 24 hasičov.

Ranná dráma na Dunaji:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: HaZZ)

Po príjazde na miesto udalosti bolo prieskumom zistené, že ide o únik ropných produktov z naklonenej lode v priestoroch SPaP Lodenica Bratislava vo Vlčom hrdle č. 77 v Bratislave. Príslušníci odčerpávajú zamorenú vodu zo strojovne plavidla, na vodnú hladinu dávajú sorpčné hady a norné steny, aby zachytili uniknuté ropné produkty a pracujú na odmastení vodnej hladiny. Informovalo o tom operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Bratislave.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu