Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Hackeri zaútočili na web International Gypsy Festu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Oficiálnu stránku svetového rómskeho festivalu International Gypsy Fest, ktorý štartuje v Bratislave práve dnes, napadli hackeri v ranných hodinách. Útok z niekoľko tisíc IP adries trval desiatky minút.

"Zmeny na stránke sme si všimli v ranných hodinách. Ihneď sme preto kontaktovali firmu, ktorá nám ju spravuje. Tá nám potvrdila, že na náš web zaútočili hackeri z niekoľko tisíc IP adries. Údajne išlo o DDoS útok," povedal riaditeľ International Gypsy Festu Jozef Šivák.

Hackeri na webe medzinárodného festivalu zmenili oficiálny text, ktorý sa zobrazuje na úvodnej stránke. Nahradili ho neidentifikovateľnými znakmi. Tiež zmenili aj popis hlavného menu.

International Gypsy Fest sa začína v hlavnom meste už dnes medzinárodným stretnutím rómskej mládeže "Terne Roma" v rámci programu Mládež v akcii. Festival počas nasledujúcich dní ponúkne svojim priaznivcom exkluzívnu fashion show rómskeho návrhára Pavla Berkyho, koncerty tradičnej rómskej hudby na Hlavnom námestí, veľkolepé defilé rómskych umelcov či záverečný, viac ako trojhodinový galaprogram. Podujatie je súčasťou Kultúrneho leta a Hradných slávností Bratislava 2013.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu