Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Mečiarovmu exministrovi Bacovi vykradli vilu: Údajne v nej mal 60 tisíc eur v hotovosti!

Vila exministra Petra Baca v Trenčíne. Zobraziť galériu (2)
Vila exministra Petra Baca v Trenčíne. (Zdroj: google maps)

BRATISLAVA/TRENČÍN - Šesťdesiatpäť tisíc eur v rôznych menách, v zlate a šperkoch. O takýto majetok mal prísť bývalý minister pôdohospodárstva Peter Baco. Neznámy páchateľ "navštívil" jeho vilu v Trenčíne.

Krádež vo vilovej štvrti Trenčína Topkám potvrdil tamojší policajný hovorca Pavol Kudlička. Podľa neho došlo ku vlámaniu v noci zo 16. na 17. júla, v presne nezistenom čase. "Za prečiny krádeže a porušovania domovej slobody páchateľovi hrozí trest tri až desať rokov," informoval Kudlička.

Podľa doteraz zverejnených informácií utrpeli Bacovci značnú škodu. Exministrovi z éry mečiarizmu malo zmiznúť šesťdesiat tisíc eur v hotovosti. V starej mene hovoríme o 1,8 milióne korún. To však nie je všetko. Bývalý politik vraj prišiel aj o hotovosť v inej mene, zlato a šperky. V súčte 65 tisíc eur. Samotný Baco tieto čísla nepotvrdil. "Mám škodu a mám aj posmech, nechce sa mi o tom baviť," povedal nám a vzápätí zložil telefón.

Peter Baco
Zobraziť galériu (2)
Peter Baco

Trenčianska vila Petra Baca.
Zobraziť galériu (2)
Trenčianska vila Petra Baca.  (Zdroj: google maps)

Baco bol v politike aktívny od roku 1992. Počas vlády Vladimíra Mečiara v období 1994-98 bol ministrom pôdohospodárstva. V nasledujúcom volebnom období zasadol do parlamentu. V roku 2004 sme ho zvolili za europoslanca. Ako poslanec Národnej rady sa preslávil aj tým, že v poslaneckom salóniku udrel Ľubomíra Andrassyho, vtedajšieho poslanca za SDĽ.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu