Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

To zas bude víkend: Dážď, prehánky, búrky a v noci len 9 stupňov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB)

BRATISLAVA - Letné horúčavy z minulého roka sa zatiaľ u nás naplno neprejavili a podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu ich nemáme očakávať ani tento víkend. Teploty vystúpia iba do 26 stupňov Celzia a schladí nás aj občasný dážď, prehánky a búrky.

Dnes k nám bude pokračovať prílev chladnejšieho a vlhkejšieho vzduchu od severozápadu, čo sa prejaví na premenlivej a prevažne veľkej oblačnosti. Na viacerých miestach spŕchne a ojedinele sa vyskytnú aj búrky. Najvyššia denná teplota dosiahne 20 až 25, na severozápade, Orave, Liptove a na Spiši okolo 17 stupňov. Fúkať má severozápadný až severný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h), pri búrkach a v nárazoch 10 až 15 m/s (35 až 55 km/h).

V sobotu sa treba pripraviť na chladný vzduch zo severozápadu, ktorý bude mať na svedomí premenlivú, na severe časom veľkú oblačnosť. Nočná teplota klesne na 14 až 9, denná vystúpi na 21 až 26, na severe okolo 18 stupňov. Opäť má vanúť severozápadný vietor rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Ani v nedeľu sa nám nevyhne prevažne veľká oblačnosť a na mnohých miestach nás zastihnú prehánky alebo občasný dážď. Nočná teplota zostúpi na 15 až 10, denná sa vyšplhá na 20 až 25, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši okolo 18 stupňov. Severozápadný vietor bude fúkať rýchlosťou 3 až 7 m/s (10 až 25 km/h).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu