Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Klientov skrachovanej cestovky Tip Tour odškodňujú

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Klientov skrachovanej cestovnej kancelárie Tip Tour, ktorá svoj úpadok vyhlásila v máji, začali v týchto dňoch odškodňovať. Odškodnenie dostanú klienti skrachovanej cestovnej kancelárie v plnej výške, ktorú zaplatili za zájazd.

Dnes o tom informovala riaditeľka odboru firemnej komunikácie Allianz - Slovenská poisťovňa Lucia Muthová. Klienti skrachovaného Tip Touru, ktorí si ešte o náhradu škody v poisťovni nepožiadali tak, môžu urobiť do 17. novembra 2013. Spolu s hlásením o poistnej udalosti treba predložiť aj zmluvu o kúpe zájazdu a doklad o zaplatení.

Cestovná kancelária Tip Tour, ktorá fungovala 23 rokov, ohlásila úpadok 17. mája na svojej webovej stránke. Cestovná kancelária sa dostala do finančných problémov a nebola schopná uhradiť záväzky voči svojim klientom a dodávateľom služieb.

Prvé informácie o problémoch cestovnej kancelárie sa objavili už niekoľko týždňov pred jej krachom. Jej klienti mali problémy dovolať sa do cestovnej kancelárie. Skrachovaný Tip Tour má s poisťovňou Allianz- Slovenská poisťovňa uzatvorené poistenie zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie na poistnú sumu 430-tisíc eur.

Odškodňovanie klientov skrachovaného Tip Touru, ktorí už požadované doklady predložili, poisťovňa ukončí počas budúceho týždňa, informovala

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu