Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Jakubove pľúca neboli prepichnuté!

Koľko prázdnych miest ostáva v školských triedach? Zobraziť galériu (4)
Koľko prázdnych miest ostáva v školských triedach?

BRATISLAVA - Celé Slovensko ho poznalo ako „Jakuba s prepichnutými pľúcami“. Od chvíle, keď mu v osudný deň Michal (15) smrteľne ublížil, jeho boj o život sledovala celá verejnosť. Sympatie všetkých si získal najmä tým, že útočníkovi verejne odpustil.

Šokujúci príbeh, keď spolužiak smrteľne ublížil kamarátovi štetcom priamo v škole, otriasol celou krajinou. O to desivejšie sú výsledky včerajšej pitvy. Novému Času sa podarilo zistiť, že Jakubove pľúca boli v poriadku... Kto teda v skutočnosti nesie zodpovednosť za jeho smrť a prečo musel zomrieť? Aká je pravda?

Výsledky pitvy Jakuba Drevennáka († 13) sú podľa zistení Nového Času šokujúce. Chlapcove pľúca boli vraj po celý čas v poriadku a spolužiak Michal (15) mu štetcom poškodil „len“ hrudnú stenu. Ako tvrdí náš zdroj z nemocničného prostredia, išlo skutočne o veľmi hrubý štetec a útočník by musel vynaložiť enormnú silu, aby Jakubovi poškodil priamo pľúca. „Podľa lekárskej správy topoľčianski lekári zašili Jakubovi hrudnú stenu a všetko bolo v poriadku,“ tvrdí náš zdroj.

Ako je teda možné, že chlapec začal o pár dní krvácať a nanovo vykašliavať krv? Čo sa zanedbalo? Aká je skutočná pravda jeho úmrtia? Po štvrtkovom urýchlenom prevoze do bratislavskej nemocnice lekári už Jakubovi pomôcť nedokázali. V kóme mu postupne začali zlyhávať životne dôležité orgány. Po pravdepodobnom vdýchnutí vlastných zvratkov chlapec v sobotu zomrel.

Od pondelka tak celé Slovensko čaká na výsledky pitvy prípadu, ktorý je pod prísnym informačným embargom. Medializovaný prípad sa skončil tragédiou, podľa nášho zdroja však po objasnení všetkých skutočností budú padať hlavy aj v lekárskom prostredí. Podľa niektorých bolo totiž o Jakuba amatérsky postarané. V prípade malého školáka zatiaľ nie je nikto obvinený, Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou nebude až do skončenia šetrenia poskytovať informácie. Ak však úrad zistí, že došlo k pochybeniu zo strany zdravotníkov, môže uložiť pokutu do výšky 5 miliónov korún, nápravné opatrenia, alebo zastaviť činnosť na jeden rok. Riaditeľ topoľčianskej nemocnice Martin Naništa sa k prípadu odmietol vyjadriť. Pred verejnosťou sa ukrývajú aj obe rodiny, ktoré tragédia postihla najviac.

Rodičia a deti, pozor! Hovorme spolu o šikane

Máte doma školáčika, ktorý má skúsenosť so šikanovaním? Museli ste už brániť svoje dieťa pred agresivitou jeho spolužiakov? Napíšte nám svoje skúsenosti na adresu sikana@novycas. sk. Budeme radi, ak sa nám ozvú aj samotné deti, ktoré porozprávajú o skutočnom živote v našich školách.

Mnohí rodičia už o šikane na školách prehovorili... Zastavme šikanu! 
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu