Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Slováci internetu dôverujú: Kupovať oblečenie na e-shopoch sa neboja

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Oblečenie, doplnky a obuv sú najpredávanejším tovarom na internete. Tento sortiment nakupuje až 39 % ľudí navštevujúcich e-shopy. Stovky slovenských online obchodov s módou ponúkajú aktuálne až 234.000 druhov oblečenia, obuvi a doplnkov. Vyplýva to zo štatistík portálu Heureka.sk.

"Keďže oblečenie sa cez internet vyskúšať nedá, ľudia ho v minulosti v e-shopoch často nekupovali. Tieto časy sú však už preč a móda je jedným z najrýchlejšie rastúcich e-commerce segmentov," vysvetlil projektový manažér portálu Kamil Demuth.
      
Nákup online dnes spotrebiteľom uľahčujú rôzne aplikácie dostupné na webe či v mobilných zariadeniach, ktoré umožňujú selektovať odevy v e-shopoch podľa viacerých kritérií. "Aktuálne môžu užívatelia filtrovať státisíce položiek podľa veľkosti aj farby, čo im výrazne uľahčuje a spresňuje vyhľadávanie," doplnil Demuth.
      
Niektoré obchody s módou majú ako pomôcku pre kupujúcich aj rôzne videá, na ktorých živé modely predvádzajú oblečenie zo všetkých strán, čím nahrádzajú zákazníkom skúšobné kabínky. "Rast záujmu o nákup odevov cez internet vidno nielen v klasickom online predaji, ale aj v nákupe cez inteligentné telefóny. Vlani sa cez smartfón alebo tablet uskutočnilo viac ako 9 % všetkých objednávok," priblížil slovenský country manažér nákupného klubu Fashion Days Radovan Štefanka.
      
Ako ďalej vyplýva zo štatistík Heureka.sk, stovky slovenských e-shopov ponúkajú aktuálne 40.000 pánskych, 50.000 dámskych a 12.000 detských druhov oblečenia. Okrem nich aj 110.000 rôznych módnych doplnkov a približne 22.000 druhov obuvi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu