Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Hygienici kontrolovali aj podniky politikov: U Hlinu aj Počiatka našli nedostatky!

Alojz Hlina Zobraziť galériu (2)
Alojz Hlina (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Pokuty za zlú manipuláciu s potravinami, chyby v evidencií pracovného času, či nalievanie alkoholu mladistvým. To sú hriechy, ktorými sa môžu "pochváliť" reštaurácie poslanca Alojza Hlinu a jeho rodiny. Práve Hlina pritom aktuálne začal bojovať proti reklame na alkohol, chce, aby sa smela vysielať iba po polnoci.

Alojz Hlina tvrdí, že chce bojovať proti alkoholizmu detí a prvým krokom by malo byť odsunutie televíznej reklamy na alkohol na hlbokú noc. V súčasnosti sa smie vysielať iba po 22. hodine, s výnimkou piva a vína. Kým v parlamente Hlina bojuje proti alkoholu, v bratislavských krčmách, ktoré vlastní so svojou manželkou, však veselo nalievajú mladistvým.

Presvedčil sa o tom denník Plus Jeden Deň, ktorý do Hlinových bratislavských podnikov vyslal šestnásťročné dievča. V pohostinstve na Obchodnej ulici, ako aj v druhom na Námestí SNP šestnásťročnej gymnazistke bez zbytočných otázok naliali vodku. "Náš personál túto problematiku pozná pod kódom 18, ktorý je súčasťou prevádzkového poriadku," tvrdí Hlina v článku. Dodal, že zamestnanec, ktorý gymnazistke predal vodku, "bude riešený v zmysle prevádzkového poriadku a Zákonníka práce".

Pre Hlinu a jeho podniky to však nie je jediný hriech. Denník Sme upozornil, že Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave našiel v Hlinových reštauráciách pochybenia pri manipulácií s potravinami, za ktoré podnikom udelil pokuty. Pred Hlinovým vstupom do politiky sa v jeho prevádzkach našli aj nedostatky spojené s dodržiavaním Zákonníka práce.

Hygienici sa pozreli aj do reštaurácie Steam&Coffee, spojenej s Robertom Kaliňákom a Jánom Počiatkom, tu však našli iba drobné pochybenia.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu