Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Nečakaný zvrat v lúpeži: Bratislavčanka sa nevzdala, vodič zablokoval zlodejom cestu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA - Nie každý by mal odvahu postaviť sa zlodejom na odpor. Istý vodič to ale dokázal. Zabránil v úteku dvojici páchateľov, ktorí prepadli mladú ženu z Bratislavy a potom si obaja počkali na to, ako ich policajti odvedú v putách do väzby.

Pokus o lúpež sa odohral v piatok o pol deviatej večer v Petržalke. Dvaja muži vo veku 20 a 21 rokov prepadli 21-ročnú ženu v podzemných garážach obchodného centra na Einstenovej ulici. Jeden z nich, Milan J. z Krupiny, obeť fyzicky napadol a zobral jej kabelku s finančnou hotovosťou vo výške deväť eur, dokladmi, mobilným telefónom a osobnými vecami, zatiaľ čo jeho kumpán, Michal B. z Bratislavy, čakal v naštartovanom aute pri vchode.

Poškodená žena sa ale ani v takejto chvíli nevzdala a začala utekať za páchateľom. Kričala na neho, aby jej vrátil aspoň doklady. Incident si všimol okoloidúci motorista, ktorý svojím vozidlom zablokoval páchateľom cestu. Bratislavčanka medzitým privolala políciu.

Odvážny vodič opakovane zlodejov vyzval, aby vrátili žene kabelku, čo aj neskôr urobili. Strážnici po príchode na miesto činu dvojicu mužov zatkli a previezli na policajné oddelenie. Vyšetrovateľ ich obvinil zo zločinu lúpeže, informoval hovorca KR PZ František Peczár. Hrozí im trest odňatia slobody vo výške tri až osem rokov. Obeť pri prepade utrpela menšie zranenia, ktoré jej ošetrili v nemocnici.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu