Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Smer posilňuje svoj vplyv: Aha, kto sú noví členovia Rady RTVS!

Peter Kubica Zobraziť galériu (2)
Peter Kubica (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Novými členmi Rady Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) sa stanú Igor Gallo, Jozef Chudík a Peter Kubica. Za členov rady ich zvolili ešte vo štvrtok poslanci parlamentu, výsledky volieb oznámili včera ráno.

Gallo (90 hlasov) bol zvolený za oblasť rozhlasového vysielania, Chudík (76 ) za oblasť televízneho vysielania a Kubica (77 ) za oblasť ekonómie. Portál omediach.sk si však všimol, že ich prostredníctvom si strana Smer zvýšila v rade svoj vplyv.

Igor Gallo, výkonný riaditeľ sekcie podpory riadenia v štátnej akciovke SEPS (Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústave, a.s.) a jeden z najlepšie platených manažérov v štátnej správe, bol v minulosti členom a aj predsedom Rozhlasovej rady.

Igor Gallo
Zobraziť galériu (2)
Igor Gallo  (Zdroj: SITA)

Režiséra Jozefa Chudíka navrhla Slovenská asociácia novinárov, ktorej šéfuje Štefan Dlugolinský a podpredsedom je Roman Michelko, asistent poslanca Smeru.

Peter Kubica je zase riaditeľ odboru kultúry a cestovného ruchu Žilinského samosprávneho kraja, ktorý v komunálnych voľbách kandidoval za Smer.

Parlament volil troch členov Rady RTVS, pretože 11. februára sa skončí funkčné obdobie v rade trom jej členom - Vladimírovi Talianovi zastupujúcemu v rade rozhlasové vysielanie, Milanovi Antolovi za oblasť televízneho vysielania ako aj predsedovi rady Miroslavovi Kollárovi, ktorý je v rade za ekonomiku. Na tri voľné miesta kandidovalo 26 uchádzačov.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu