Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Cez týždeň si opäť užijeme: Teplo, ochladenie, sneh, dážď aj mráz!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Fujavica, sneženie, kalamita. Tak vyzeralo počasie minulý týždeň a my len zbožne dúfame, že sa už nič také nebude opakovať. Podľa predpovede Slovenského hydrometeorologického ústavu sa dnes oteplí, ale postupne teplota opäť klesne a nevyhneme sa ani zrážkam.

V pondelok bude oblačno až zamračené a na viacerých miestach nás zastihne dážď alebo dážď so snehom. Najvyššia denná teplota vystúpi na +1 až +6 stupňov a zafúka slabý premenlivý, v severnej polovici východného Slovenska a v Podtatranskej oblasti vietor južných smerov do 20 km/h.

V utorok má byť opäť oblačno až zamračené. V noci nás potrápi na väčšine územia dážď alebo dážď so snehom, na horách, na západe a severe zase sneženie. Aj cez deň budú zrážky prevažne snehové. Nočná teplota klesne na +2 až -3, na západe, Kysuciach, Orave a Spiši -3 až -8 stupňov. Denná teplota sa vyšplhá na -7 až -2, v južnej polovici stredného a východného Slovenska -1 až +4 stupňov. Na juhozápade a východe treba rátať s vetrom v nárazoch do 55 km/h.

Ani v stredu sa počasie nezmení, má byť oblačno až zamračené so snežením alebo snehovými prehánkami. Nočná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -5 až -10, na severozápade, Orave, Liptove, Spiši okolo -12  a denná okolo -8 až -3 stupňov.

Vo štvrtok sa zobudíme do polooblačného až oblačného dňa s ojedinelým slabím snežením. V noci vymrzneme pri teplote -8 až -13, pri vyjasnení okolo - 17 stupňov. Denná teplota vystúpi na -5 až 0 stupňov.

V piatok má byť prevažne polooblačno, v nižších polohách sa môžu miestami vyskytnúť aj hmly a ojedinele slabé zrážky. V noci nás nepoteší teplota iba okolo -8 až -14 stupňov, denná teplota dosiahne -6 až -1 stupeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu