Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Víkendové počasie hrozí kalamitou: Sneh, dážď, mráz a poľadovica!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - Perinbaba, ktorá v posledných dňoch spôsobila problémy nielen cestárom, ale aj železničiarom, sa ešte nevybúrila. Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu má aj cez víkend snežiť a teploty v noci môžu klesnúť až na mínus 14 stupňov Celzia.

Dnes má byť oblačno až zamračené, postupne sa na mnohých miestach vyskytne slabé sneženie alebo snehové prehánky. V spojení so studeným vetrom sa môžu tvoriť snehové jazyky alebo záveje. Najvyššia denná teplota vystúpi na -4 až +1, na severe okolo -6 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor rýchlosťou 10 až 25 km/h, miestami na juhozápade a na východe okolo 30 km/h. V nárazoch môže dosiahnuť 45 až 60 km/h.

V sobotu sa máme podľa SHMÚ pripraviť na prevažne veľkú oblačnosť a miestami, najmä na východe, slabé sneženie. V nížinách sa môže ojedinele objaviť aj dážď so snehom. Nočná teplota spadne na -8 až -13, na juhu stredného a východného Slovenska okolo -5 stupňov. Denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí -5 až 0, na západe a severe miestami okolo -7 stupňov.

V nedeľu v noci treba rátať s pribúdaním oblačnosti a dažďom, pri ktorom sa bude tvoriť poľadovica. Cez deň má byť veľká oblačnosť až zamračené a na mnohých miestach dážď, alebo dážď so snehom. Nočná teplota klesne na -9 až -14, na juhu stredného Slovenska a na východe -4 až -9 stupňov. Denná teplota sa vyšplhá na -3 až +2, na juhozápade okolo +4 stupňov.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu