Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Kaliňák pripúšťa riziko prevozu Sadikiho: Určite ho budú chcieť oslobodiť!

Robert Kaliňák Zobraziť galériu (2)
Robert Kaliňák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Prevoz odsúdeného albánskeho narkobaróna Baki Sadikiho z Kosova na Slovensko bude patriť medzi rizikovejšie. Pripúšťa to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), podľa ktorého však spravia slovenské orgány všetko preto, aby Sadiki nastúpil na Slovensku na výkon trestu.

"Je tam trošku riziko, je to bezpečnostne náročnejšia časť, pretože určite budú snahy o jeho oslobodenie, ale to už je vec, ktorú máme v štandardných pravidlách zvládnutú. Robíme niekoľko desiatok takýchto prevozov do roka, takže myslím si, že to hádam nebude nijak výnimočné," povedal šéf silového rezortu.

Prevoz narkobaróna zabezpečí Slovensko podľa jeho slov v koordinácii s kosovskou políciou. "Pripravujeme všetko na to, aby sme mohli urobiť spravodlivosti zadosť a právoplatne odsúdenému zločincovi umožniť výkon trestu v slovenských väzniciach," povedal Kaliňák.

Albánec bol na Slovensku právoplatne odsúdený na 22 rokov už v septembri 2011. Spolu s komplicmi mal v rokoch 2007 až 2008 zabezpečovať dovoz a distribúciu heroínu z Turecka. Minimálne šesťkrát mala na Slovensko prísť zásielka drog ukrytých v obuvi. Na výkon trestu však Sadiki nenastúpil, pretože sa ukrýval pred spravodlivosťou, kým sa ho nepodarilo vypátrať v Kosove prostredníctvom Interpolu.

Najvyšší súd v Kosove následne 20. decembra potvrdil rozhodnutie o vydaní Sadikiho na Slovensko, pričom začala plynúť mesačná lehota, počas ktorej musí byť prevezený. Kedy by sa tak malo stať, polícia z bezpečnostných dôvodov tají.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu