Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

Požiar v bratislavskom Ružinove: Žena (26), ktorá vyskočila, je v kritickom stave!

Obyvatelia ružinovského domu zažili nepríjemné ráno Zobraziť galériu (19)
Obyvatelia ružinovského domu zažili nepríjemné ráno (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA - V bratislavskej mestskej časti Ružinov na Nezábudkovej ulici dnes v skorých ranných hodinách vypukol požiar v jednom z bytov na prízemí sedemposchodovej budovy. Jedna osoba v panike skočila z okna, viacerí obyvatelia zadymeného domu sú v nemocnici.

"Jedna pani vyskočila v panike z piateho poschodia a bola odvezená do ružinovskej nemocnice," uviedla hovorkyňa prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Silvia Jančovičová. "26-ročná žena má vážne poranenie hlavy a hrudníka. Skokom z výšky utrpela aj viaceré zlomeniny. Lekári bojujú o jej život. Jej stav je kritický,uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Petra Stano Maťašovská.

V byte mladej študentky pochádzajúcej z Košíc bolo podľa našich informácií veľa dymu, ktorý jej zabránil v tom, aby sa dostala k dverám. Vyskočila preto z okna a dopadla na chodník pred bytovku. Utrpela mnohonásobné zlomeniny a jej stav je vážny.

 "Nezvládla situáciu, bála sa, že uhorí alebo sa zadusí a tak vyskočila," povedala Topkám jedna z obyvateľov ružinovského paneláku. 

Požiar v Ružinove
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Celkovo z bytového domu evakuovali 25 osôb. Obyvatelia v strachu vybiehali ešte v pyžamách a so servítkou priloženou k tvári zo svojich bytov.

Požiar v bratislavskom Ružinove:
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: SITA)

Piati ľudia sa intoxikovali splodinami a previezli ich do nemocnice. Na mieste zasahovalo približne dvadsať hasičov, zdravotníci a psychológ. V súčasnosti je už požiar pod kontrolou a hasiči odvetrávajú priestory.

Požiar Ružinov
Zobraziť galériu (19)
 (Zdroj: Jan Zemiar)

Podľa hovorcu záchranárov Borisa Chmela skončilo v  nemocnici okrem mladej ženy aj ďalších päť osôb. "Žena narodená v roku 1986 bola vo vážnom stave s viacerými zraneniami prevezená do Univerzitnej nemocnice v Ružinove. Okrem nej bolo hospitalizovaných  ďalších päť osôb, ktoré sa nadýchali splodín," povedal pre Topky. Polícia začala v tejto súvislosti trestné stíhanie vo veci trestného činu všeobecného ohrozenia.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu