Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Pod ľuďmi na ambasáde v Londýne sa trasú stoličky: Kontrola kvôli škandálu s deťmi!

Ivana Boórová s deťmi, ktoré jej pred dvoma rokmi odobrali.
Ivana Boórová s deťmi, ktoré jej pred dvoma rokmi odobrali. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Slovenský minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák nariadil kontrolu na zastupiteľskom úrade v Londýne. Rozhodol sa tak v súvislosti s prípadom Ivany Boórovej, ktorej úrady vo Veľkej Británii odobrali deti.

Chce tým rozptýliť akékoľvek pochybnosti o správnosti postupu slovenskej diplomacie v prípade odobratých detí úradmi v Británii, informoval tlačový odbor MZV SR.

Preverenie krokov sa bude týkať celého obdobia prípadu, teda od júla 2010, keď sa prvýkrát dostal do pozornosti veľvyslanectva, až doteraz. Slovenský rezort diplomacie sa zaručil, že bude v rámci svojich kompetencií konať maximálne ústretovo, promptne a efektívne.

Lajčák by sa mal v najbližšej dobe osobne stretnúť aj so starou matkou odobratých detí Eleonórou Študencovou.

Na Facebooku už okrem podporných fanúšikovských stránok za Ivanu Boórovú a jej deti vytvorili stránku Zmenme Ambasadu. "Dosť bolo neschopnosti, neochoty a hlúposti ľudí pracujúcich na slovenskej ambasáde v UK. Je nás tu dosť, čo tu žijeme dlhodobo, sme tu vyštudovali a prácu na ambasáde by sme brali ako česť. Chceme cítiť, že ambasáda je tu pre NÁS," napísali administrátori stránky, ktorí sú nespokojní s fungovaním zastupiteľského úradu.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu