Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Rušný deň pre záchranárov: Zasahovali po celom Slovensku

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Na skalnatom hrebeni pod vrcholom Malého Kriváňa musela dnes zasahovať žilinská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) Air-Transport Europe.

Poľovník sa pri návrate z poľovačky šmykol a zlomil si ľavý členok, pričom sa nachádzal na mieste, kde nemal signál, preto si nemohol privolať pomoc. Zranený muž sa plazil na miesto, kde mal opäť signál a odtiaľ kontaktoval svojich kolegov, ktorí zavolali pomoc. Muž sa nachádzal v nedostupnom teréne, kam sa z vrtuľníka spustil lekár. Ten ho ošetril, evakuoval z terénu a následne ho transportovali vrtuľníkom do žilinskej nemocnice.

K dopravnej nehode medzi Čunovom a Vojkou letela zas bratislavská posádka VZZS Air-Transport Europe. Auto, ktoré šoférovala 41-ročná žena, zišlo z násypu dunajskej hrádze, pričom ženu vymrštilo z vozidla cez predné sklo. Na mieste boli pozemní aj leteckí záchranári. Pacientku v bezvedomí a s mozgovolebečným poranením ošetrila posádka VZZS a vrtuľníkom ju transportovali do nemocnice na Kramároch.

V strede Slovenska zasahovala banskobystrická posádka Air-Transport Europe. Privolali ju do lesov pri obci Slaská v okrese Žiar nad Hronom. Muž z obce Lutila odišiel do lesa ešte v nedeľu 16. septembra večer a rodine sa dodnes neozval. Muža našli jeho synovia, ktorí privolali pomoc.

Na miesto vyslali posádku Rýchlej lekárskej pomoci, pričom tá pre nedostupný terén požiadala o pomoc Vrtuľníkovú záchrannú zdravotnú službu. Z vrtuľníka spustili k pacientovi pomocou palubného navijaku lekára, ktorý muža v teréne resuscitoval, avšak oživovacie postupy neboli úspešné. Dnes o tom informovala hovorkyňa Air-Transport Europe Sylvia Galajda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu