Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Ďalšia zbytočná smrť na motorke: Mladík (†25) nezvládol riskantný manéver!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: polícia)

DUNAJSKÁ STREDA – Už takmer každý týždeň oblietajú médiá správy o tragických úmrtiach motorkárov. Vo veľkej časti prípadov sa však fatálnym následkom nehôd dalo predísť, ako tomu bolo aj dnes, krátko pred obedom na ceste v Dunajskej strede. Zbytočne tam vyhasol život mladíka (†25), ktorý nezvládol riskantný manéver a na hazard na motorke doplatil životom!

Mladík z Veľkého Blahova zrejme na zákony veľmi nedbal a na cesty Dunajskej Stredy sa vybral napriek zákazu a bez evidenčiných čísel na svojom motocykli. Motorkár smeroval do obce Mad, no cestu mu skrížil traktor, ktorý chcel netrpezlivý mladík predbehnúť. Riskantný manéver sa mu však nevyplatil.

„Pri predchádzaní traktora neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, prešiel do protismeru, následne vyšiel mimo cesty a narazil do stromu,“ informoval Topky trnavský policajný hovorca Michal Hanus. Náraz do pevnej „prekážky“ bol taký silný, že mladému mužovi spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom.

Tragickej nehode, ktorá pripravila rodinu o syna, brata a vnuka, sa však dalo predísť. Mladík totiž za riadidlá motorky nemal vôbec sadať. „Policajti namieste dopravnej nehody zistili, že 25 ročný motocyklista mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá po dobu 48 mesiacov,“ dodal hovorca. Polícia preto už niekoľkokrát vyzývala milovníkov motoriek, aby dbali na svoju bezpečnosť a vystríhali sa riskantnej adrenalínovej jazde.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu