Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Pripravte sa na vlnu horúčav: V sobotu vyvrcholia 34 stupňami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: zimbio.com)

BRATISLAVA - Slováci sa môžu tešiť na týždeň plný stúpajúcich teplôt. Hoci ešte sem tam spŕchne, svetre zatiaľ môžeme nechať doma. Prílev teplého vzduchu vyvrcholí cez víkend v sobotu.

Dnes nás čaká polooblačné až oblačné počasie a prehánky najmä vo východnej polovici územia. Najvyššia denná teplota dosiahne príjemných 23 až 28 stupňov.

V utorok k nám od juhozápadu bude zasahovať výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Cez deň sa vyskytne len malá oblačnosť a ojedinele prehánky. Teplota sa bude pohybovať do 29 stupňov.

V stredu na Slovensko začne prúdiť teplejší vzduch. Dôkazom toho bude denná teplota v rozpätí 26 až 31 stupňov, na Orave, Liptove a na Spiši okolo 24 stupňov. Fúkať bude severný až severovýchodný vietor do 5 m/s, na východe 8 m/s.

Vo štvrtok bude od juhozápadu do strednej Európy prúdiť teplý vzduch. Malo by byť jasno až poloooblačno, denná teplota dosiahne 32 stupňov.

Ani v piatok sa prílev teplého vzduchu na naše územie nezastaví. Bude podobné počasie ako vo štvrtok, teplota vystúpi ešte o stupeň vyššie.

V sobotu sa ojedinele môžu vyskytnúť prehánky alebo búrky, inak bude jasno až polooblačno. Denná teplota poteší najmä milovníkov horúčav, bude sa pohybovať na úrovni 28 až 34 stupňov.

Na rovnaké teploty sa môžeme tešiť aj v nedeľu. Celkový dojem z pekného počasia však môže pokaziť zväčšená oblačnosť sprevádzaná prehánkami a búrkami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu