Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

V Tatrách sa pošmykli a zranili dvaja českí turisti, zasahoval vrtuľník

Ilustračné foto
Ilustračné foto

POPRAD - Popradská posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby AIR - TRANSPORT EUROPE (VZZS ATE) letela v utorok popoludním do Vysokých Tatier. Vo Furkotskej doline pri Vyšnom Wahlenbergovom plese spadla z chodníka medzi skaly vyčerpaná a dehydratovaná česká turistka.

Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že 39-ročná žena nemohla pre svalovú slabosť pokračovať v túre, na miesto letel preto vrtuľník.
      
"Lekár sa k pacientke dostal pomocou palubného navijaku a po podaní liečby ju evakuoval spolu s ostatnými členmi posádky z terénu," uviedla Galajda. Túra českej turistky sa tak skončila v popradskej nemocnici.
      
Po zásahu vo Vysokých Tatrách letela popradská posádka VZZS ATE do lesov v Liptovskej Tepličke. Na mladého miestneho drevorubača spadol konár. "Zasiahol ho priamo do tváre a muž upadol do bezvedomia," doplnila hovorkyňa. Po ošetrení leteckými záchranármi a posádkou Rýchlej zdravotníckej pomoci z Hranovnice, ho s podozrením na mozgovolebečné poranenie transportovali taktiež do popradskej nemocnice.

Na Chate pri Zelenom plese vo Vysokých Tatrách. Počas zostupu v Doline Zeleného plesa sa pošmykol a zranil český turista. Po príchode na Chatu pri Zelenom plese požiadal o pomoc Horskú záchrannú službu, keďže poranenie nohy mu neumožňovalo samostatne zostúpiť. Horskí záchranári po príchode na chatu zraneného muža ošetrili, poranenú nohu mu zafixovali a terénnym vozidlom ho transportovali do Tatranských Matliarov, odkiaľ pokračoval na ďalšie ošetrenie vlastným motorovým vozidlom, informovala Horská záchranná služba.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu