Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Dovolenkári chcú aj napriek situácii do Grécka, hitom je však Turecko

Štrajkujúci taxikári v Aténach Zobraziť galériu (2)
Štrajkujúci taxikári v Aténach

BRATISLAVA - Záujem dovolenkárov o letnú dovolenku v Grécku neklesá. Napriek rôznym fámam sa aj tento rok drží na tretej priečke rebríčka obľúbenosti.

„Ľudia, ktorí cestujú do Grécka roky a vedia, ako to tam reálne vyzerá, tam cestujú aj napriek súčasnej situácii v krajine, “ povedala Silvia Lorincová z cestovnej kancelárie Aeolus. Grécku podľa jej slov v prípade nových klientov neprospievajú medializované informácie, ktoré sú často skreslené. "Celá tá propaganda a situácia okolo Grécka, ktorá sa neustále točí dokola, vrátane pravdivých, polopravdivých a vyslovene bludných informácií, ako je napríklad to, že niektoré grécke reštaurácie neprijímajú euro, pričom išlo len o dva lokálne bary s anglickým majiteľom, krajine ubližujú a ľudia čakajú, ako sa celá situácia vyvinie," uviedla Lorincová.

Medzi najžiadanejšie a najobľúbenejšie letné destinácie patrí podľa Lorincovej z pohľadu cestovnej kancelárie Aeolus Turecko a Chorvátsko, na treťom mieste je Grécko. "Záujem, aj keď menší, je tiež o Egypt a Tunisko, ale tiež o Taliansko, v ktorom je, bohužiaľ, teraz problém so zemetraseniami, a tiež Španielsko, ktoré ma takisto svoje problémy. Situácia sa musí upokojiť," povedala Silvia Lorincová z cestovnej kancelárie Aeolus s dodatkom, že sa nedá povedať, že by bol cestovný ruch teraz na svojom vrchole.

Dovolenkári chcú aj napriek
Zobraziť galériu (2)

Každý klient by si mal podľa nej seriózne naštudovať informácie o krajine, kam chce cestovať. Klienti cestovnej kancelárie Aeolus cestujú na dovolenku najčastejšie na 12 dní, pretože letecká doprava je podľa slov Lorincovej na celom zájazde tá najdrahšia, preto sa dovolenkárom neoplatí ísť dovolenkovať na kratší čas.

Podľa riaditeľa cestovnej kancelárie Koala Tours Olivera Klucha je záujem o Grécko rovnaký ako vlani. Dodal však, že obdobie, kedy bol o Grécko najväčší záujem, je už nenávratne preč. "Každé štyri až päť rokov je na Slovensku určitá módna vlna, ktorá trvá istý čas, a ľudia v rámci nej preferujú konkrétnu destináciu," povedal Oliver Kluch s dodatkom, že momentálne je touto módnou krajinou Turecko a z iných leteckých zájazdov aj Tunisko.

Obľúbenou krajinou je takisto Chorvátsko, kam dovolenkári radi cestujú autom alebo autobusom. "Grécko má svojich priaznivcov stále, a aj stále mať bude, pretože je to veľmi pekná krajina, ktorá má jedinečné piesočnaté pláže a je vhodná pre rodiny s deťmi," vysvetlil riaditeľ Koala Tours.

Medzi menej obľúbené destinácie cestovnej kancelárie patria napríklad ostrovy Cyprus alebo Malta. "My tieto destinácie voláme "malé", pretože tam cestuje menej zákazníkov," dodal riaditeľ Koala Tours Oliver Kluch.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu