Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Najobľúbenejšia destinácia Slovákov: Leto chcú stráviť tu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Rodiny s deťmi cez tohtoročné letné prázdniny plánujú najčastejšie dovolenku v Turecku. Zájazdy do tureckých letovísk tvoria až 20 % z celkového predaja rodinných pobytov. Vyplýva to z aktuálnych štatistík predaja dovoleniek na júl a august 2012 online predajcu Invia.sk.

Medzi tohtoročné najobľúbenejšie destinácie patrí okrem Turecka aj Grécko, Taliansko a Bulharsko, ktoré rodiny láka predovšetkým vďaka nízkym cenám. V prípade rodinných pobytov, ktoré zahŕňajú dve dospelé osoby a minimálne jedno dieťa, prevažuje letecká doprava. Autobusom či vlastným automobilom cestujú rodiny najmä do Chorvátska a Talianska.

"V rámci dopytu po rodinných pobytoch na mesiace júl a august registrujeme v 95 % zájazdy k moru. Rodiny stále častejšie požadujú stravu typu all inclusive," priblížil marketingový manažér Invia.sk Ivan Šidla.

Pri výbere dovoleniek kladú rodiny dôraz na zázemie a ponúkané služby, sústreďujú sa predovšetkým na možnosť aktívneho vyžitia pre deti. Ide napríklad o animátorské programy alebo detské hotelové kluby. Rozhodujúcim faktorom pre výber zájazdu pre rodinu s deťmi je aj blízkosť pláže od ubytovania a pozvoľný prístup do mora.

"Rodičia by mali vyberať zájazd predovšetkým podľa veku a záujmu svojich detí. Napríklad pre malé deti nie sú kvôli dĺžke letu vhodné vzdialené destinácie alebo rovníkové krajiny, kde je v lete príliš teplo. Pre deti sú atraktívne najmä miesta s vodnými atrakciami," vysvetlil Šidla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu