Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Rezort obrany získal 2,4 milióna: Predali nadbytočné nehnuteľnosti

Martin Glváč
Martin Glváč

BRATISLAVA - Ministerstvo obrany získalo od začiatku roka predajom prebytočných budov a pozemkov, ktoré mal pôvodne vo svojej správe, viac ako 2,4 milióna eur. Peniaze sú príjmom štátnej pokladnice. Za necelých päť mesiacov tak rezort prekročil svoj pôvodný plán príjmov za predaj prebytočných nehnuteľností o viac ako 400-tisíc eur.

Minister obrany Martin Glváč od svojho nástupu do funkcie presadzuje šetrenie peňazí vo vnútri rezortu, jednou z ciest je zníženie nákladov na prevádzku a stráženie objektov v pôsobnosti ministerstva obrany, ktoré už rezort nevyužíva a ponúka na predaj.

„Predaj prebytočného majetku je dlhodobý a administratívne náročný proces. V súčasnosti máme niekoľko objektov, ktoré sú už dlhší čas pre rezort prebytočnými, avšak ich predaj nebol ešte ukončený,“ uviedol šéf rezortu obrany. Zároveň potvrdil, že v blízkom čase by sa malo ministerstvo rozhodnúť o prebytočnosti ďalšieho nehnuteľného majetku, ktorý rezortu iba zbytočne odčerpáva zdroje na údržbu a prevádzku.

Ministerstvo obrany je povinné s prebytočným nehnuteľným majetkom nakladať podľa zákona o správe majetku štátu a zákona o prevode vlastníctva nehnuteľného majetku vo vlastníctve Slovenskej republiky na obec alebo vyšší územný celok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu