Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Takto sa šetrí v RTVS: Za nové špongie „vycálovali“ 10-tisíc eur!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Jan Zemiar)

BRATISLAVA – Verejnoprávna televízia vymenila opotrebované špongie za nemalé peniaze! Na obrazovkách Jednotky a Dvojky tak už márne budete hľadať oranžové ochranné kryty, ktoré v televízii používali od roku 2004. Za 200 kusov však RTVS dal 10-tisíc eur!

Po tom, čo v marci verejnoprávna Jednotka a Dvojka zmenili svoj vizuál spolu s jinglami a upútavkami, za ktoré RTVS zaplatil približne 108-tisíc eur, prichádza v televízii aj rozhlase k ďalšej zmene. Televízia už svoje opotrebované ochranné kryty vymenila za čierne s purpurovým logom RTVS. Redaktori Slovenského rozhlasu pritom ešte v utorok používali v parlamente pôvodné čierne špongie s farebnými štvorcami.

Dokopy 200 ochranných krytov nakúpil verejnoprávny RTVS od firmy J.A.M. FILM 1999 za 9 894,27 eur, jeden tak vyšiel na 49,47135 eur. Na nákup pritom dodávateľ poskytol zľavu 8,15 %, píše sa v kúpnej zmluve.

Kým logá na mikrofónoch prešli radikálnou zmenou, hlavná spravodajská relácia si zachovala svoj pôvodný názov Správy STV s oranžovým vizuálom. Novinkou je aj to, že redaktori sa na konci svojich príspevkov identifikujú príslušnosťou k RTVS.

Oranžové ochranné kryty verejnoprávnej televízie sú už minulosťou.
Zobraziť galériu (2)
Oranžové ochranné kryty verejnoprávnej televízie sú už minulosťou.  (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu