Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

RTVS utráca vo veľkom: Bude mať nový web za 465 tisíc!

Tento web má byť čoskoro nahradený novým
Tento web má byť čoskoro nahradený novým (Zdroj: rtvs.sk)

BRATISLAVA - Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) bude mať nový web. Zaujímavejšia je ale informácia o tom, koľko bude stáť. Cena celkového projektu by sa mala vyšplhať na závratných 465 000 eur. Len nedávno sme vás pritom informovali, že verejnoprávna inštitúcia vymenila opotrebované špongie na mikrofónoch. Za dvesto nových ochranných krytov zaplatila tiež pekný balík, presnejšie 10 000 eur.

Webovú stránku pre RTVS vyrobí tak ako doteraz spoločnosť Fat Chilli. Manažment o tom rozhodol bez verejnej súťaže.

"RTVS mal dve možnosti postupu - buď odkúpiť autorské práva od Fat Chilli, alebo vyhlásiť súťaž na úplne novú webstránku bez použitia technológií predošlého poskytovateľa. Spôsob, ktorým RTVS postupoval, preto považujem minimálne za neštandardný," okomentoval zadanie prezident Asociácie digitálnych marketingových agentúr (ADMA) Pavol Magic. Rozhodnutie Rozhlasu a televízie Slovenska podľa neho znemožnilo spravodlivú hospodársku súťaž, pri ktorej mohol teoreticky ušetriť prípadne získať kvalitnejšie služby.

Výber spoločnosti musela generálna riaditeľka média Miloslava Zemková vysvetľovať minulý týždeň aj členom Rady RTVS. Podľa nej zámeru nového webu najviac zodpovedá internetová stránka STV, ktorú vytvorila práve zvolená spoločnosť. Na jej základoch by sa mal vytvoriť aj nový multimediálny portál RTVS.

Celkovo by výsledkom práce Fat Chilli mali byť dva weby - jeden inštitucionálny, ktorý by zodpovedal zákonným požiadavkám na sídlo verejnoprávneho vysielateľa, a druhý mediálny, zlučujúci stránky televízie a rozhlasu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu