Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Víkend bude chladnejší: Tropické tridsiatky sa udržia ešte dva dni!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Miroslav Vacula)

BRATISLAVA - Tropické teploty, ktoré po minulé dni vystúpili nad 30 stupňov, sa udržia aj dnes. Už od zajtrajška však treba rátať s postupným ochladzovaním a pribúdaním oblačnosti.

Podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu nás v stredu naďalej potrápi extrémne teplo. Bude jasno až polooblačno, pri prechodne zväčšenej oblačnosti ojedinele prehánky alebo búrky, a to najmä popoludní. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať okolo 27 až 32 stupňov, na Orave a Liptove okolo 25 stupňov. Očakáva sa bezvetrie alebo slabý premenlivý vietor.

V plytkej brázde nízkeho tlaku vzduchu k nám bude vo štvrtok od západu cez strednú Európu postupovať studený front. S ním príde malá, miestami aj zväčšená oblačnosť, najmä popoludní a večer v západnej polovici Slovenska. Miestami sa vyskytnú búrky a prehánky, hoci má byť aj naďalej mimoriadne teplo. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, na krajnom západe, strednom Považí, Kysuciach a na Orave okolo 24 stupňov.

V piatok začne počasie ovplyvňovať tlaková níž nad Pobaltím. Očakáva sa premenlivá, prechodne zväčšená oblačnosť, miestami prehánky a búrky, ktoré sa vyskytnú najmä na strednom a východnom Slovensku.
Denná teplota bude už podstatne nižšia, len 18 až 23 a na juhozápade okolo 25 stupňov. Zostane bezvetrie alebo povanie iba slabý premenlivý, na juhozápade severozápadný vietor 1 až 5 m/s (5 až 20 km/h).

Začiatok víkendu by mohol byť o trošku krajší. SHMÚ predpovedá na sobotu prevažné oblačné počasie, ale teploty vystúpia na 22 až 27 stupňov. V nedeľu sa však nad naše územie presunie zvlnený studený front, ktorý so sebou prinesie väčšiu oblačnosť. Na viacerých miestach preto treba rátať s prehánkami a občasným dážďom, miestami aj s búrkami. Najvyššia denná teplota sa bude pohybovať v rozmedzí 19 až 24, na severozápade okolo 17 stupňov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu