Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Košice si nevedia rady s detským gangom: Sexuálne útoky, lúpeže aj šírenie chorôb!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: previous.presstv.ir)

BRATISLAVA/KOŠICE - Mimoriadne nebezpečný detský gang trápi metropolu východného Slovenska. Mladí Rómovia vo veku od 8 do 15 rokov už majú údajne na svedomí sexuálny útok na malé dievčatko, pichnutie školáčky injekčnou striekačnou aj mnohé iné činy. Kvôli veku ich potrestať nemôžu a do polepšovne sa vraj nezmestia!

Ide stále o tých istých

V tomto roku už gang vyčíňal mnohokrát. "Zaznamenali sme 4 prípady lúpežných prepadnutí, krádeže na osobách a tiež priestupky na úseku majetkovej trestnej činnosti, ktorých sa dopúšťajú tie isté osoby vo veku od 8 do 15 rokov. Tieto osoby boli páchateľmi aj medializovaného prípadu znásilnenia 10 ročného dievčaťa," uviedla košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Naráža tak na šokujúci prípad z víkendu, keď sa päť Rómov na košickom sídlisku Terasy vrhlo na malú Vanesku (10), strhlo z nej šaty, bilo ju a pokúšalo sa ju znásilniť. Nahému dievčatku sa po čase podarilo ujsť.

Školáčku bodli injekčnou striekačkou

Mésarová spomenula aj prípad z minuléro roka, do ktorého boli mladí grázli tiež zapletení. Na zastávke MHD bodli injekčnou striekačkou len 12-ročnú školáčku a zranili ju. Prípad sa riešil ako podozrenie zo šírenia nákazlivej choroby.

Do basy nemôžu, do polepšovne sa nezmestia

Členovia gangu do basy nemôžu - sú primladí. Napriek tomu, že policajti opakovane žiadali úrad práce o umiestnenie mladých delikventov do polepšovne, nepochodili. "Do dnešného dňa však tieto  maloleté osoby neboli umiestnené v reedukačných zariadeniach. Úrad práce sociálnych vecí a rodiny to odôvodnil tým, že nie sú miesta na ich umiestnenie," pokračovala hovorkyňa.

Potrestajú rodičov?

Muži zákona sa teda rozhodli, že cez prokuratúru požiadajú o nariadenie ochrannej výchovy pre tých, ktorí už dovŕšili 12 rokov.

"Podľa našich vedomostí tieto návrhy boli podané u dvoch osôb. Vo všetkých prípadoch polícia spracovala podnety na začatie trestného stíhania rodičov jednotlivých maloletých páchateľov týchto skutkov, ktorí svojim deťom umožňujú viesť záhaľčivý život. Tieto veci sú v štádiu vyšetrovania," dodala Mésarová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu