Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Aktivista sa pokúsil uzamknuť dvere parlamentu reťazou

Ďalší protest v parlamente Zobraziť galériu (6)
Ďalší protest v parlamente

BRATISLAVA - Aktivista Robert Mihály sa pokúsil uzamknúť dvere Národnej rady SR po tom, ako sa mu nepodarilo dostať na balkón rokovacej sály. Pri vstupe do parlamentu mu ponúkli, že môže rokovanie sledovať z kinosály, kde prebiehal priamy prenos z rokovania poslancov.

Mihály to označil za porušovanie jeho osobných práv a ústavného zákona, ktorý dáva právo postaviť sa na odpor proti tomu, kto odstraňuje demokratický poriadok. Jeho postoj mala symbolizovať aj reťaz na dverách NR SR, ktorú mu však ochranka parlamentu neumožnila zavesiť. "V tejto budove sú aj momentálne ľudia, ktorí tu 22 rokov rozkrádajú verejné financie," komentoval svoju účasť na podujatí Mihály.

Následne s podporou asi 40 účastníkov naplánovaného mítingu vytvoril v blízkosti vstupných dverí živú reťaz. Pokrikmi "hanba" a "vlastizrada" sa pokúšali protestujúci niekoľko minút vyzývať poslancov, aby sa s nimi stretli. Niekoľko zamestnancov, ktorí sa v tomto čase chystali odísť z budovy, preto radšej použili bočné východy a parkovisko.  Asi polovica účastníkov symbolického protestu Gorila 2.1 sa následne presunula do predsiene NR SR, kde sa chystajú čakať na odchádzajúcich zákonodarcov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu